Ironcoach – certifierad coach för Ironman, swim-run, ultralöpning och andra utmaningar

Stöd för att nå närmare din fulla potential baserat på egna erfarenheter, NLP-verktyg från världsledande individer och nyskapande coachmetodik

Min vision är ett friskare samhälle där varje individ kan utvecklas maximalt och växa av utmaningar!

Min mission är att coacha, utmana, sprida ny kunskap och ge verktyg till dig som står inför en utmaning!

Min passion är att hjälpa dig som idrottare, entreprenör eller ledare inse att din potential är obegränsad!

Min ambition är att inspirera, coacha och påverka mer än en miljon människor under min livstid till ett hälsosammare, mer utmanande och utvecklande liv!

Min unicitet ligger i kombinationen av egna erfarenheter från extrema uthållighetsutmaningar (och att ha lärt mig alla discipliner som vuxen), lång erfarenhet av coaching i olika sammanhang och förståelsen för livspusslet vi ambitiösa individer måste bli bra på att lägga!

Min grundfilosofi är att alla människor, även DU, har större potential än du inser och att potentialen växer ju mer du jagar den!

Sedan jag började coacha 2012 har jag coachat närmare 180 idrottare (majoriteten för Ironman, swim-run och ultralöpning) och mer än 30 företagsledare mot realiserade drömmar och sin fulla potential. Det blir bara roligare och mer givande för varje dag. I september 2015 genomgick jag, som en av få svenskar, en coachcertifieringsutbildning vid Ironman University. Under 2016 har jag dessutom certifierat mig (Business Practitioner) inom Neuro-Lingvistisk-Programmering (NLP) och jobbar med verktyg och tankesätt från de absolut mest framgångsrika personerna i världen. Just att lära av de bästa har varit hemligheten både för min egen karriär och i mitt coachande.

Efter att ha börjat med uthållighetssporter relativt sent i livet har jag med vetgirighet, ambition och passion försökt visa att nästan ingenting är omöjligt. En av skillnaderna på mig och många andra coacher är att jag började min egen idrottskarriär som vuxen vilket ger en förståelse för dig som står i samma situation. Jag lägger även stor tonvikt vid de mentala delarna oavsett vad ditt mål är. Att medvetet jobba med sitt mindset, sin identitet och sina drivkrafter ger en stor fördel i relation till många andra som bara fokuserar på den fysiska träningen.

Jag har under hela min idrottskarriär jobbat heltid/drivit bolag och under de senaste åtta åren även fått tre barn, vilket skapar en förståelse för dig som tycker att tiden inte räcker till. Ständig förbättring och ny kunskap är två viktiga grundbultar i mitt förhållningssätt och jag lägger mycket tid och kraft på att hela tiden använda de bästa tankesätten och metoderna samt utvärdera mig själv varje år. Förutom att coacha idrottare jobbar jag med företag och ledare som vill utvecklas. Du hittar mer information om det här. Att leda människor mot personlig utveckling, oavsett vad målsättningen är, har blivit mitt stora fokus i livet.

Christian Malmström

Certifierad Coach

Favoritcitat: “I saw an angel in the marble and carved until I set him free” Michelangelo

“Jag har tränat mycket mer än någonsin förut men ändå inte haft några skador under tiden. Jag har nått en ny nivå när det gäller både simning och cykel. Periodiseringen fungerade och jag kände att jag hade en formtopp mot IM. Tryggheten i att om jag väljer programmet så kommer det gå bra har varit mycket viktig. Och att själv slippa planera och periodisera. Livspusslet tar tillräckligt med tid ändå.”

KristoferUtvecklingsprogram Ironman 2018

“Jag jobbar med Ironcoach för att det ger mig en långsiktig, smart träning och för att få ut max av min kapacitet, anpassat till mitt liv.”

KlasCoaching GULD 2013-2018

“Ironteams facebookgrupp var en mycket bra grupp där jag som nybörjare kunde ställa frågor och få bra svar. Hos dig och övriga deltagare finns en otrolig kunskapsbas som jag litat på till 100%. Tack för ett år som utvecklat mig på så många fler plan än bara träning!”

AndersUtvecklingsprogram 2017 & 2018

“Träningen var mycket strukturerad och balanserad vilket gett ett lugn. Även mer motiverande tack vare variation i passen. Skönt att känna ro i träningen med ett genomtänkt och proffsigt upplägg. Kände att jag utvecklades och var starkare än någonsin!”

NilsUtvecklingsprogram Ironman 2018

“Jag valde Ironcoach för att jag fick det rekommenderat. Programmet var väldigt disciplinerat och sporrande.”

MatsUtvecklingsprogram Ironman 2015

“Jag ville träna så tidseffektivt som möjligt och fick Ironcoach rekommenderat från klubbmedlemmar för att Christian hade sådant fokus och lyckades få ihop träningen med allt annat.”

TorbjörnUtvecklingsprogram Ironman 2015