IRONCOACH – CERTIFIERAD COACH FÖR IRONMAN, SWIM-RUN, ULTRALÖPNING OCH ANDRA UTMANINGAR

MIN AMBITION ÄR ATT FÖREGÅ MED GOTT EXEMPEL GENOM ATT HELA TIDEN STRÄVA UTANFÖR MIN KOMFORTZON

Min passion är att coacha och hjälpa sig som ambitiös individ nå nya höjder och få möjligheten att nå närmare din fulla potential. Min filosofi bygger på att jag kan hjälpa andra bättre om jag själv hela tiden utsätter mig för nya utmaningar och ser till att leva utanför komfortzonen. Om jag uppmanar dig att utforska din fulla potential måste jag själv föregå med gott exempel. Ett av mina motton i livet är att varje år göra något med skräckblandad förtjusning.

Med Ironcoach är mitt mål att med erfarenhet och ständigt förnyad kunskap hjälpa dig mot och genom stora utmaningar. Jag är övertygad om att högt satta mål och utmaningar är det bästa sättet att växa och utvecklas. Jag lägger stor vikt vid att hela tiden hålla mig i utveckling. Efter varje säsong låter jag mina kunder utvärdera mig för att hela tiden förbättra detaljer och arbetssätt inför kommande säsong.

Min vision är ett friskare samhälle där varje individ kan utvecklas maximalt och växa av utmaningar! Min ambition är att inspirera, coacha och påverka mer än en miljon människor under min livstid till ett hälsosammare, mer utmanande och utvecklande liv!

Min unicitet ligger i kombinationen av egna erfarenheter från extrema uthållighetsutmaningar (och att ha lärt mig alla discipliner som vuxen), lång erfarenhet av coaching i olika sammanhang och förståelsen för livspusslet vi ambitiösa individer måste bli bra på att lägga!

Min grundfilosofi är att alla människor, även DU, har större potential än du inser och att potentialen växer ju mer du jagar den!

I september 2015 genomgick jag, som en av få svenskar, en coachcertifieringsutbildning vid Ironman University. Under 2016 certifierade jag mig (Business Practitioner) inom Neuro-Lingvistisk-Programmering (NLP) hos Kjell Enhager och Magnus Kull vilket har gett mig många värdefulla verktyg.

Efter att ha börjat med uthållighetssporter relativt sent i livet har jag med vetgirighet, ambition och passion försökt visa att nästan ingenting är omöjligt. En av skillnaderna på mig och många andra coacher är att jag började min egen idrottskarriär som vuxen vilket ger en förståelse för dig som står i samma situation. Jag lägger även stor tonvikt vid de mentala delarna oavsett vad ditt mål är. Att medvetet jobba med sitt mindset, sin identitet och sina drivkrafter ger en stor fördel i relation till många andra som bara fokuserar på den fysiska träningen.

Jag har under hela min idrottskarriär jobbat heltid/drivit bolag och under de senaste åtta åren även fått tre barn, vilket skapar en förståelse för dig som tycker att tiden inte räcker till. Ständig förbättring och ny kunskap är två viktiga grundbultar i mitt förhållningssätt och jag lägger mycket tid och kraft på att hela tiden använda de bästa tankesätten och metoderna samt utvärdera mig själv varje år. Förutom att coacha idrottare jobbar jag med företag och ledare som vill utvecklas. Du hittar mer information om det här. Att leda människor mot personlig utveckling, oavsett vad målsättningen är, har blivit mitt stora fokus i livet.

Christian Malmström

Certifierad Coach

Favoritcitat: “I saw an angel in the marble and carved until I set him free” Michelangelo

“Jag jobbar med Ironcoach för att det ger mig en långsiktig, smart träning och för att få ut max av min kapacitet, anpassat till mitt liv.”

KlasCoaching GULD 2013-2018

“Jag valde Ironcoach för att jag fick det rekommenderat. Programmet var väldigt disciplinerat och sporrande.”

MatsUtvecklingsprogram Ironman 2015

“Jag ville träna så tidseffektivt som möjligt och fick Ironcoach rekommenderat från klubbmedlemmar för att Christian hade sådant fokus och lyckades få ihop träningen med allt annat.”

TorbjörnUtvecklingsprogram Ironman 2015

“Vi kunde inte valt en bättre coach för landslagets träningshelg. Christians närvaro och kompetens tog våra atleter med storm. Allt från mental träning till styrka och specifik grenträning.”

MariaAnsvarig AG-landslaget triathlon

“Tack för ett träningsschema som jag ärligt talat anser gjort underverk. Kan inte vara nöjdare med det. Kan knappt förstå mina framsteg. Lätt att följa men ändå mycket nytt och konstruktivt. Hög kvalité.”

PatrikUtvecklingsprogram swim-run 2014

”En mycket bra balans mellan inspiration och krav. Jag hade vissa farhågor att en coach eventuellt skulle ta bort glädjen och spontaniteten i min träning och att det istället skulle bli kravfyllt och inriktat på prestation. Så blev det inte!”

JohanCoaching GULD 2015

“Ironteams facebookgrupp var en mycket bra grupp där jag som nybörjare kunde ställa frågor och få bra svar. Hos dig och övriga deltagare finns en otrolig kunskapsbas som jag litat på till 100%. Tack för ett år som utvecklat mig på så många fler plan än bara träning!”

AndersUtvecklingsprogram 2017 & 2018

“Träningen var mycket strukturerad och balanserad vilket gett ett lugn. Även mer motiverande tack vare variation i passen. Skönt att känna ro i träningen med ett genomtänkt och proffsigt upplägg. Kände att jag utvecklades och var starkare än någonsin!”

NilsUtvecklingsprogram Ironman 2018

“Jag har tränat mycket mer än någonsin förut men ändå inte haft några skador under tiden. Jag har nått en ny nivå när det gäller både simning och cykel. Periodiseringen fungerade och jag kände att jag hade en formtopp mot IM. Tryggheten i att om jag väljer programmet så kommer det gå bra har varit mycket viktig. Och att själv slippa planera och periodisera. Livspusslet tar tillräckligt med tid ändå.”

KristoferUtvecklingsprogram Ironman 2018