Dalai Lama

”Människan! Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt.”

Dessa orden lär Dalai Lama har myntat och visst ligger det mycket i det. Jag gillar att göra en reality check av mitt egna liv ibland och gillar därför människor som tagit sig tid att reflektera över livets storhet. Jag träffade Tina Turner (inte artisten utan rallykartläsaren) för ett par veckor sedan på en ledarskapskurs och detta är ett av hennes favoritcitat. Hon är en mycket inspirerande person. Att pröva sina egna vägval i livet mot kloka ord som dessa är nyttigt, så det tänkte jag göra och uppmanar dig att göra detsamma.

Val i livet jag är stolt över:

  • Att jag gick min egen väg efter examen från civilingenjörsutbildningen Industriell Ekonomi (som även kallas VD-linjen) och INTE valde samma väg som 70% av mina klasskamrater som blev managementkonsulter med arbetsveckor på 60-80 timmar visserligen med en något högre lön men i stort sett ingen fritid.
  • Hur jag har integrerat träning och hälsosam kost i vardagen för att säkerställa långsiktig hälsa. Och att jag även kommer introducera det som en naturlig del i livet för mina barn.
  • Att jag minst en gång om året ifrågasätter min huvudsysselsättning (jobb) för att säkerställa att jag alltid jobbar med något jag trivs med.
  • Att jag tycker att jag är bra på att njuta av nuet, speciellt när jag umgås med mina barn, min fru, är ute i naturen och tränar, tävlar eller reser.
  • Att jag senaste halvåret ”valt bort” en del av min inkomst för att få mer tid för min familj och att jag tog pappaledigt i sex månader med min äldsta son trots att det i slutändan indirekt kostade mig jobbet.

MEN att bli bättre på att leva som om varje dag, månad, år vore mitt sista, det vill jag bli bättre på. Såklart är det inte praktiskt möjligt att dra detta till sin spets men att tänka lite mer i den riktningen är nog vad jag skulle vilja sträva mot. What about you?