Seed, plant, tree…

Ibland kan ett litet frö som dyker upp ur tillsynes ingenstans gro på insidan, påverka oss undermedvetet och hjälpa oss att ta de där små besluten i rätt riktning och våga ta chansen när den kommer. Ibland kan ett frö ha grott sedan barndomen och ibland är det ett snabbväxande frö, som snabbt blir en planta och ett stort träd. Jag pratar om drömmar. En dröm är som ett frö. Den härstammar någonstans ifrån, behöver tid att gro och när den konkretiseras och kanske till och med skrivs ner, då börjar plantan gro. Det är första steget till att ett stort träd (om drömuppfyllelsen kan liknas vid det) kan växa och stå kvar som ett minne av att:

1) Någon gång sådde någon ett frö.

2) Du tog hand om, vattnade och rensade ogräs kring plantan.

3) Trädet är nu ståtligt och kan antingen ge upphov till nya frön eller vara en inspiration för andra att så sina egna träd.

Drömmar, och framförallt förmågan att förverkliga dem är något jag inspireras mycket av. Min förhoppning är också att kunna inspirera folk runtomkring, mina barn, mina föräldrar, mina vänner till att också tänka igenom, ta första steget mot, och faktiskt uppfylla sina drömmar. Men det bygger ju på att jag genomför mina egna drömmar. Det är såklart lättare sagt än gjort. Men oavsett hur länge fröet måste gro inombords innan jag vågar börja vattna det, så finns det ändå kvar. Att uppfylla en dröm kräver mod. Det kräver oftast någon form av uppoffring. Det kräver att man är beredd att misslyckas. Det kräver att man går utanför sin bekvämlighetszon. Det kräver att man vågar gå sin egen väg. Det är just det som är så inspirerande.

Vad drömmer du om?