Vad är det som stoppar dig?

För dig som läst de tidigare inläggen om nuläge och önskat läge är det dags att fundera på vilka saker som kan stå i vägen för din utveckling. I mitt fall är tid en starkt begränsande faktor i att uppnå flera av de mål jag har. Att tävla Ironman, swim-run och ultralöpning, parallellt med att vara småbarnsförälder och ambitiös i allt jag jobbar med ställer krav på extremt bra planering. Det innebär också att om jag vill behålla mina målsättningar, istället får jobba med antingen tidshorisonten för att uppfylla mina mål eller göra en omprioritering av vad jag lägger min tid på. I vissa fall har fördomar om vad andra ska tycka varit hinder för mig. I andra fall har det jag trott varit hinder faktiskt försvunnit när jag ifrågasätt dem. Oavsett vilka hinder du har för att ha ta dig från ditt nuläge till ditt önskade läge är första steget att sätta ord på dem. Det är inte alltid lätt. Ibland krävs det att någon ställer frågan om VARFÖR du inte redan är på väg mot ditt mål. Vad är det som stoppar dig från att ta första steget? Ta en kort stund och svara på följande tre frågor.

  1. Vilka motstånd (inre, yttre) hindrar dig från att ta action?
  2. Är det möjligt att nå dina mål från igår (om nej, gå tillbaka och fundera på om du vill ändra din målbild)?
  3. Vilka hinder har du kontroll över och vilka är utom din kontroll?