Ett dygn av smärta, glädje, svett och drömmar

I skrivande stund är det exakt ett dygn kvar till starten av Svenska Mästerskapen i 24-timmarslöpning i Växjö. Denna tävling har sedan min DNF på Kullamannen 100 miles i höstas varit mitt huvudmål. Det är denna tävling jag funderat på vid nästan varje träningspass sedan årsskiftet och jag känner att jag förberett mig så bra jag kan. När jag “provade” denna tävlingsform 2022 var det med tanken att enbart göra det en gång i livet för att sedan (på riktigt) kunna säga att tidslopp inte var något för mig. Efter målgången 2022, även om loppet slutade med ett SM-silver och en av de bästa resultaten av en svensk genom tiderna, sa jag ALDRIG MER. Men SM ledde till landslaget och EM i Verona 2022. Där kastade jag in handduken efter 15h när min kropp inte ville vara med mer. Även då var den första tanken ALDRIG MER.

Samtidigt är ju en av mina huvudsakliga drivkrafter i livet att försöka nå min fulla potential inom de områden jag bryr mig om. Oavsett om det handlar om rollen som pappa, coach eller idrottare. Och även om SM 2022 gick bra, kanske långt mycket bättre än jag vågat hoppas på, känner jag att jag har en oplockad gås med 24-timmars. Det finns mer potential. Jag är i mitt livs form. Jag har samlat en massa värdefull erfarenhet de senaste två åren. Så jag bestämde mig i november för att det var värt en tredje iteration. Om det blir tredje gången gillt får vi se. I fortsättningen får jag väl akta mig för att säga ALDRIG MER efter en tävling 🙂

I uppsnacket har jag varit med i ett par poddar där du kan lyssna på mer om hur jag tänker inför tävlingen. Marathonlabbet (25 min in i avsnittet) och Ultraaktuellt (med som co-host så hela avsnittet). Jag har även tre adepter och vänner på startlinjen i Magnus Linde, Annika Wigren och Daniel Bååth. Vi har världens bästa supportteam bakom oss och jag ser fram emot att dela hela upplevelsen med dem (och alla andra som kommer och hejar på oss). Jag siktar högt och drömmer om att springa RIKTIGT LÅNGT!

Om du vill kolla hur jag tränat för  loppet, lägger jag ut allt på strava. Det enda som inte finns på strava är ett antal “post workout saunas” den sista månaden för att förbereda mig på scenariot att det blir varmt i helgen (nuvarande väderprognos verkar ganska bra)!

Tävlingen följs såklart bäst på plats i Växjö (målgången är kl 11.00 på söndag fm), men har du inte möjlighet till det så livesänds den på friidrottskanalen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *