Grattis på 80-årsdagen

Detta är en väldigt nyttig visualiseringsövning jag själv provade för några år sedan. Vi färdas fram i tiden till din födelsedag. Det är inte vilken födelsedag som helst, utan din 80-årsdag. Folk är samlade, ni äter en jättegod trerättersmiddag på din favoritrestaurang. Du känner dig frisk och stark. Du började dagen precis så som du vill att varje dag ska börja. Du känner tacksamhet över att dagen som nu lider mot sitt slut har varit bra och du har alla du älskar runt dig. Nu pausar vi en stund. Försök svara på följande frågor. Skriv gärna ner dina svar under rubriken ”Min 80-årsdag” och spara lappen.

  1. Hur började du dagen och varför?
  2. Var befinner du dig?
  3. Vilka är de mest betydelsefulla personerna i ditt liv och är de med på middagen?
  4. Om vi låtsas att alla som är på plats håller ett tal till dig. Vad skulle de säga?
  5. Om du hålla ett tacktal som avslutning och ge TRE råd till alla yngre i rummet, vad skulle du säga då?

Jag tror att vi behöver bli bättre på att få perspektiv på livet. Genom att måla upp ett önskat läge för ett långt och friskt liv och sedan jobba bakåt kan vi kanske säkerställa att vi når dit? Vilka beslut, tankar och vanor behöver jag ha IDAG för att se till att maximera chanserna att vara frisk på min 80-årsdag? Vilka personer ser jag runtomkring mig och hur ser jag till att de faktiskt finns i mitt liv när jag blir gammal? Vilka saker vill jag höra i talen från de jag älskar och hur lägger jag grunden för detta under mitt liv? Stora frågor. Viktiga frågor. Grattis på 80-årsdagen i förskott!